Ayurvedische kookcursus
Deze cursus staat in teken van de Ayurvedische gezondheidsleer.
Dit is een 5000 jaar oude holistische levensstijl die ervan uitgaat dat alles met elkaar verbonden is. Jij met je omgeving, de jaargetijden en je eigen constitutie, de zogenaamde dosha’s, vata, pitta en kapha. Je leert te koken met biologische plantaardige ingrediënten toegespitst op deze 3 dosha’s.
Dan volgt de uitleg over de recepturen en worden de taken verdeeld.
Daarna wordt er gezamenlijk gekookt.
Les 1 Tridosha
Algemene uitleg over tridosha, de drie constituties.
Uitleg over de voeding, gedroogde kruiden, specerijen en verse kruiden
We koken een tridosha maaltijd.
De maaltijd wordt in buffetvorm klaargezet, iedereen neemt hiervan en
dan volgt een kort bezinningsmoment, daarna wordt er gezamenlijk gegeten.
Na het eten volgt een moment van rust en dank.
Les 2 Vata
Les 3 Pitta
Les 4 Kapha
In deze lessen is de werkwijze steeds zoals beschreven bij tridosha.
Inbegrepen zijn:
Onbeperkt kruiden thee, koffie en water
4 uitgebreide biologische Ayurvedische maaltijden
Syllabus met theorie krijg je bij de eerste les, kruidenkaart en receptuur.
Deze cursus is in 2024 niet meer beschikbaar, je kunt je wel opgeven voor de wachtlijst in 2025