Ik ben Monique Moreau
Koken is mijn passie
Als kind is de liefde voor koken mij met de paplepel ingegoten.
Mijn moeder kookte als de beste en was mijn grote voorbeeld.
Ze heeft me veel over de Limburgse keuken geleerd.
Op mijn 22ste ben ik met mijn man Leon getrouwd.
Door de week kookten we na het werk en in het weekend aten we vaak buitenshuis.
De gerechten die we lekker vonden kookte ik op smaak thuis na, dat ging vanzelf, dat talent had ik blijkbaar en daar stond ik nooit bij stil.
Met de komst van onze zonen vond ik het nog belangrijker om vers te koken en hun kennis te laten maken met allerlei smaken.
In 2008 kochten we ons huidige woonhuis en al snel maakte ik plannen voor de oude koestal, dat zou mijn keukenparadijs worden. In 2011 is het idee geboren iets te gaan doen met mijn talent en passie voor koken.
In de opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd leerde ik recepturen te begrijpen en smaken nog beter te herkennen.
Ik volgde de koksopleiding in Kookstudio Thorn, traiteursopleiding en de Vegucation in Hasselt, wijnopleiding SWEN 3 aan de Wijnacademie en vele losse voedingscursussen, waaronder gezonde voedingscoach en orthomoleculaire voedingsdeskundige.
Daarbij heb de opleidingen Fabulous vegan chef en Vegetarisch chef gevolgd bij Femke van den Heuvel in Haarlem.
En recent heb ik cursussen gevolgd aan het Food Future Institute van Matthew Kenney.
Met trots kan ik zeggen dat ik deskundige ben op het gebied van de plantaardige keuken.
Ieder jaar volg ik een cursus of opleiding om mijn kennis te verruimen en ga me nog meer verdiepen in het fermenteren om dranken te maken, liefst met zo min mogelijk alcohol.
In april 2024 introduceerde ik de online plantbased cursus onder de naam van Yubaplantbased Education, een succesvolle zet in plantaardig koken.
De uitdagingen om aan twee tv-programma’s Masterchef Holland (2016) en de Nieuwe Lekkerbek (2018) mee te doen waren erg leuke en leerzame ervaringen die ik nooit had willen missen.
Bij beide programma’s eindigde ik als finalist.
Ik mag mij een gelukkig mens noemen met mijn gevoel en kennis voor koken.
Graag wil ik dit ook met jullie delen.
Wil je leren koken of wil je jouw kookkennis uitbreiden
dan ben je bij Kookschool Zuyd aan het juiste adres.